Top

Hvem er Ayo?

  >  Hvem er Ayo?

Fuldtidsrejsende med et formaal

Når jeg rejser ud i verden, er mit mål ikke alene at opleve menneskeheden og forstå de kulturelle forskelle helt lokalt

Det er på samme tid en måde hvorpå jeg kan engagere mig følelsesmæssigt  i de mennesker og oplevelser jeg møder på min vej. Jeg gør det ikke alene for rejsens skyld, men også med målet om at lære af livet og at kunne efterlade noget, der kan ændre eller inspirere i et andet menneskes liv undervejs.

Jeg arbejder derfor gerne sammen med bæredygtige og socialt engagerede brands, virksomheder & NGO’er som har noget på hjerte. Mennesker der brænder for det de gør, og som søger at skabe relaterbare fortællinger, der kan inspirere andre til at ændre verden i de cirkler de befinder sig i. Dén slags elsker jeg og vil gerne være en del af. Fordi. Det betyder noget. Giver mening og er et større formål end blot os selv.

Som ringe der spredes i vandet

Vi er alle med til at skabe den verden vi befinder os i. Lad os derfor gøre verden til en bedre version af sig selv. Det hele starter ved dig og mig, og mit livsmål er derfor blevet at skabe muligheder, hvor der ingen er, og at inspirere andre til mere personlig frihed og bæredygtige liv med indflydelse, formål og glæde. Uanset deres øvrige omstændigheder. Livet og friheden er for alle.

Ayo Hansen, Home is where I park

 

 

Jeg er Ayo. Mor, fuldtids – og solorejsende kvinde, dansk-græsk og opvokset på landet, i udkanten af én af Silkeborgs smukkeste skove. For 4 år siden solgte jeg det meste af mit indbo, opsagde min daværende lejlighed i København og flyttede ud i et telt i skoven. For to år siden skiftede jeg skoven ud med en campervan.

I bund og grund kan man vel sige, at jeg simpelthen byttede mit “norm-rigtige” liv ud til fordel for et stramt budget, minimalisme, frihed og uendelige mængder #hverdagseventyr. Der er gået fire år, og jeg har ikke for alvor set mig tilbage siden. Jeg er mor, forfatter, nomadesjæl og ukuelig optimist. Jeg satser stort og gør drømmene til virkelighed.

Mit navn er Ayo, jeg er eventyrer, blogger og forfatter

Min historie

 • Jeg voksede op i Midtjylland
 • Jeg har rejst meget i Grækenland
 • Jeg er mor til to, i dag unge voksne, fra henholdsvis 1999 og 2001
 • Jeg har været både selvstændig & førtidspensionist. I dag er jeg en mellemting
 • Jeg har altid rejst meget og boet i udlandet i perioder af livet

Siden jeg var ganske lille, har jeg vidst at jeg ønskede mere end at leve et almindeligt 9-17 liv. Jeg har bare ikke altid kunnet formulere eller udleve det. Før nu!

Så, der var jeg, arbejdede i noget der lignede et 9-17 job, livet stod stille, tiden med børnene var kort og jeg kunne mærke at der måtte være mere at komme efter, end at være bundet af det gennemsnitligt kedelige liv jeg levede. Jeg vidste, at det her liv, det var ikke noget for mig. Jeg vidste bare, inderst inde i hjertet, at jeg måtte finde frihed og forfølge mine mange drømme om at:

 • Se verdens fjerneste afkroge
 • Smage flere af verdens lækre lokale råvarer #DenSultneRejsende
 • Høre de mangeartede & smukke sprog verden er beriget med
 • Deltage i ritualer i fjerne egne af verden
 • Rejse verden rundt i et rullende hjem #HusløsIkkeHjemløs
 • Opleve forskellige nomadesamfund
 • Tage uendeligt mange billeder
 • Fordybe mig i de forskelligartede kulturer
 • Gøre en forskel for andre & sætte et aftryk i verden på en positiv måde & bruge min stemme der hvor andre ikke kan

Mine ambitioner er store, min fysiske formåen ringe og mine drømme umulige at kue! Alt jeg vidste var, at så længe jeg sad i lejligheden ville intet af alt dette ske. Alle mine ressourcer gik til at opretholde den pæne face, det smukke hjem, det flotte tøj og det lækre hår.

Så jeg besluttede at forlade det fremfor at lade det æde mig op!

Jeg forlod trygheden i det faste hjem og den gode løn, og begyndte i stedet at forfølge mine drømme. Jeg havde brug for at gøre det her for mig, og derfor er jeg i dag iværksætter og fuldtidsrejsende nomade.

Hvem er jeg

Iværksætter

Jeg er af den overbevisning at arbejde og fornøjelse kan kombineres. Mit liv er blevet mit job, og det er der en helt særlig grund til. Jeg er lungesyg, og kan ikke altid passe et ordinært job. Jeg har dage hvor jeg sover hele tiden. Dage hvor jeg ikke kan gå eller stå. Og jeg har dage hvor jeg kan meget, i forhold til de andre dage. Det er de dage jeg fokuserer på, de dage der er blevet mit job og de dage hele mit liv snurrer rundt om.

Mit liv er det vigtige, og ved at fokusere på at mit liv er mit job, er mit job blevet en fornøjelse. Jeg har skabt et liv hvor jeg kan arbejde, når det passer mit helbred at jeg gør det. Jeg er uafhængig af både tid og sted – jeg kan rejse, tage smukke billeder og skabe inspirerende øjeblikke for ikke alene mig selv, men også for andre – alt sammen på samme tid. Hvis du vil læse mere om hvad jeg laver kan du læse med her, her og her.

Inspirations rejsende

Har du aldrig rejst, har du aldrig levet helt

Mange af os er vokset op i troen om, at ferie er noget man gør et par gange om året, eller at man skal arbejde i 45 år før vi endelig har fortjent at opleve verden i livets efterår. Men du behøver ikke vente så længe. Ingen af os er sikre på, at der kommer et livs efterår. Livet er nu og friheden venter. Også på dig.

Jeg lærte først for alvor, at livet er nu, da jeg var ved at miste det. Og livet handler på så mange måder om at give, mere end vi tager

Jeg forsøger derfor at rejse med et formål. At medbringe noget der kan gavne, skabe glæde eller gøre en forskel, uanset hvor lille den forskel ér og uanset hvor jeg rejser hen. Det kan være, at jeg medbringer legetøj, madvarer, tøj, tæpper, vandfiltre, stofbind eller noget helt andet, der vil kunne gøre en forskel i det område jeg besøger. På den måde, kan mine rejser være med til at skabe focus på en sag, der kan gavne  andre. Det kan jeg godt li!

Fremtidens drømme

Min største drøm er at rejse. Hele tiden. At kunne leve af at rejse, skrive og tage billeder af alt det jeg møder på min vej og at inspirere andre til også at turde gøre hvad de drømmer om. Uanset om de, som jeg, er kronisk syge eller om de er fuldtidsarbejdende med fuld fart på karrieren. I første omgang er min tur til Mongoliet blevet til en tur til Østeuropa – hvor turen går hen derefter vil tiden vise. En ting er dog helt sikkert; rejsen er først lige begyndt & verden er et meget stort sted.

Jeg forsøger at leve hver dag, som var det den sidste. Ét af mine mål er at inspirere dig til at gøre det samme

Du finder en guide til at bruge Home is where I park, her, og jeg håber du får lyst til at følge med, her & på de sociale medier. Men uanset om du er her kort eller lang tid; ønskes du velkommen til.

Kh Ayo